Vakantie in Amsterdam met een klein budget

Zowel voor bezoekers uit het buitenland als voor toeristen uit Nederland is (en blijft) Amsterdam een trekpleister van internationale allure. In welke stad vind je zoveel culturele bezienswaardigheden, leuke uitgaansmogelijkheden, podia en meer? Wil je een weekendje of een dag naar Amsterdam, maar het liefst op een klein budget? Ook dan is er genoeg te zien en doen in deze bruisende stad. Ook met het hele gezin kun jij volop genieten in Amsterdam.

Goed voorbereid naar Amsterdam

Wil je een dagje shoppen in Amsterdam plannen? Of jezelf de mogelijkheid geven om deze heerlijke stad te ervaren tijdens een lang weekend weg? Boek dan een voordelige B&B, bijvoorbeeld op een woonboot, of in een leuk appartement in een van de oude buurten in de stad. Van de Baarsjes tot het landelijke noorden van de stad, ieder gebied heeft een eigen unieke sfeer. Boek jouw budgetverblijf ver van tevoren, zeker wanneer je een bezoek aan de stad wilt brengen tijdens een van de vele evenementen in Amsterdam. Voorbeelden van bijzondere evenementen zijn SAIL en uiteraard de Gay Pride.

Kies jouw favoriete attracties

Plan een heerlijke middag in het Amsterdamse Bos, waar je met of zonder kinderen een leuk bezoek kunt brengen aan de geitenboerderij, pannenkoeken kunt eten, een bootje kunt huren en zelfs kunt zwemmen in een van de zwembaden! Ook het Vondelpark heeft een heerlijke sfeer en een leuk theehuis. Bezoek attracties als Nemo met kaartjes met korting, of struin rond door dierentuin Artis. Artis is verbazingwekkend groot en een bezoek kan worden gecombineerd met een bezoek aan de Hortus of het interessante Micropia.

Meer zien van de stad

Maak gebruik van gratis online stadswandelroutes, maak een gps-tocht door de stad met je eigen smartphone of huur een goedkope fiets. Pas op voor de trams, vooral wanneer je niet eerder in deze stad hebt gefietst! Natuurlijk mag een rondvaart door de grachten niet ontbreken tijdens een bezoek. Ook hiervoor kun je online kaarten met korting vinden. Een goede voorbereiding op je bezoek

Bekijk de Amsterdam agenda, download leuke routes en print kortingsbonnen voor attracties en evenementen in Amsterdam voor jouw bezoek. Denk aan het reisverzekering afsluiten, ook bij een vakantie in Nederland. Je kunt een dergelijke verzekering doorlopend afsluiten, maar ook slechts voor de periode waarin je op reis gaat. Naast een goedkope reisverzekering afsluiten is het tevens handig om te bekijken waar je jouw auto voordelig kunt parkeren buiten de stad, bijvoorbeeld bij een P&R parkeerplaats. In de stad zelf is parkeren enorm prijzig en je kunt overal te voet of met de fiets komen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een meerdaagse kaart voor het OV in de stad. Handig voor het verkennen van zoveel mogelijk leuke locaties!


Volgend bericht