Geld lenen voor je vakantie: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je binnenkort een wereldreis maken, maar heb je niet genoeg spaargeld achter de hand om deze te financieren maar is het moment er echt naar? Dan kun je eventueel een lening afsluiten. De meest voorkomende leningen zijn een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is geschikt voor vakantiegangers die nog niet precies weten hoeveel geld zij nodig hebben. Bij een doorlopend krediet spreek je samen met de kredietverstrekker een bedrag af dat je in totaal aan krediet op mag nemen. Je kunt afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. De looptijd wordt hierdoor dus langer, waardoor de totale kosten van het krediet uiteindelijk stijgen. De rente die je over de lening verschuldigd bent is variabel. Je weet dus niet precies van tevoren wat jouw rentelasten gedurende de kredietperiode zullen zijn. Het is mogelijk om de lening eerder af te lossen.

Persoonlijke lening

Wil je liever meer zekerheid en een vast bedrag lenen? Dan is een persoonlijke lening een betere optie voor jou. Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag, tegen een vast rentepercentage en een vastgestelde looptijd. Je weet vooraf precies wat de maandelijkse kosten van de lening zijn en welk bedrag je moet terug betalen. Het is meestal ook mogelijk om de lening (of een deel daarvan) eerder af te lossen. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen, in tegenstelling tot een doorlopend krediet, niet opnieuw opnemen.

Wat is de beste lening voor een vakantie?

Dankzij de variabele looptijd en rente is een doorlopend krediet flexibeler dan een persoonlijke Lening. Daar staat tegenover dat een persoonlijke lening meer zekerheid biedt. Uiteraard blijft sparen altijd de beste manier om zorgeloos van

je vakantie te kunnen genieten. Geld lenen kost geld. Leen dus echt alleen geld als je de maandlasten van de lening kunt dragen. Hoeveel kan ik lenen en wat kost het? Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en inkomen. Check vooraf verschillende offertes van verschillende instanties zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Tips voor een goedkope vakantie

Tot slot geven we nog een paar tips om de kosten voor jouw vakantie zo laag mogelijk te houden. Op deze manier hoef je ook weer minder geld te lenen. Allereerst is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. Op deze manier profiteer je van een vroegboekkorting. Daarnaast hoef je meestal alleen een aanbetaling te doen, je hebt dan dus nog tijd om te sparen voor het overige bedrag. Daarnaast is het verstandig om apps vergelijkingswebsites (bijvoorbeeld Skyscanner), coupons en lidmaatschappen te gebruiken als je op zoek gaat naar een accommodatie en vliegtickets. Op deze manier weet je zeker dat je het goedkoopst uit bent.


Vorig berichtVolgend bericht